Η τεχνολογια LED

Η καινοτόμος τεχνολογία LED αποτελεί την πιο προηγμένη τεχνολογία φωτός.

Η λέξη LED προέρχεται από το ακρωνύμιο του Light E mitting D iode που σημαίνει Δίοδος Εκπομπής Φωτός ή Φωτοδίοδος .

Πρόκειται για ημιαγωγό δίοδο, που όταν δέχεται ηλεκτρικό ρεύμα ορθής πόλωσης εκπέμπει φως στενού και ασυνεχούς φάσματος.

Η φωτεινότητα των LED μετράται σε Lumens και η αποτελεσματικότητα φωτισμού ( efficacy ) είναι ο λόγος της φωτεινής ενέργειας που παράγεται ( Lumens) προς την ενέργεια που καταναλώνεται ( σε Watt).

Τα LED έγιναν αρχικά γνωστά στο ευρύ κοινό λόγω της χρήσης τους σε ηλεκτρικές συσκευές (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, στερεοφωνικά, υπολογιστές, ψυγεία, τηλέφωνα κ.α.) στη φωτεινή ένδειξη λειτουργίας της συσκευής. Στα επόμενα χρόνια σημειώθηκε εξαιρετική τεχνολογική αναβάθμιση στη λειτουργία τους και πλέον, λόγω των πολλαπλών πλεονεκτημάτων τους στην προστασία του περιβάλλοντος, στην εξοικονόμηση χρημάτων & ενέργειας και στις υψηλές προδιαγραφές ποιότητα φωτός, τα LED α ντικαθιστούν σταδιακά τους συμβατικούς λαμπτήρες και χρησιμοποιούνται ως κύριος φωτισμός για κάθε εφαρμογή φωτισμού .

Οι συμβατικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως θεωρούνται πλέον ξεπερασμένης τεχνολογίας, καθώς καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια, έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής, εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα σε σχέση με το φως που αποδίδουν και επιβαρύνουν το περιβάλλον.

The Led Company Logo

© 2014 theledcompany

Επικοινωνία

Ακολουθήστε μας στο: