Χιλιάδες φωτάκια LED αναδεικνύουν το μεγαλείο των φρέσκο της Καπέλα Σιστίνα

Αγία Έδρα
Ίσως να μην το φανταζόταν ποτέ τον 16ο αιώνα, αλλά τελικά ο Μιχαήλ Άγγελος μάλλον περίμενε τη σημερινή τεχνολογία για να δείξει σε όλο της το μεγαλείο την ιδιοφυία του: Τα 7.000 φωτάκια LED που τοποθετήκαν στην Καπέλα Σιστίνα φωτίζουν την τελειότητα των φρέσκο με σκηνές της Δημιουργίας και την Δευτέρα Παρουσία.

Το παρεκκλήσι, ένας από τους θησαυρούς του Βατικανού, εξοπλίστηκε με το νέο σύστημα φωτισμού όπως και με πιο λειτουργικό σύστημα εξαερισμού για την προστασία των αριστουργημάτων.

Της εγκατάστασης, που παραδόθηκε την Τετάρτη, προηγήθηκε ενδελεχής μελέτη που κράτησε τρία χρόνια. Σκοπός των νέων συστημάτων είναι όχι μόνο να φωτίσουν τα εκθαμβωτικά έργα αλλά και να τα προστατεύσουν από τη θερμότητα, την υγρασία και την σκόνη -μόνο για το σύστημα εξαερισμού  χρειάστηκαν λεπτομερέστατες έρευνες για την κίνηση του αέρα στον χώρο μέσω των ήδη υπάρχων αεραγωγών.

Το Βατικανό φυλά ως κόρη οφθαλμού την Καπέλα Σιστίνα. Ο αριθμός των επισκεπτών που κάθε φορά βρίσκονται ταυτόχρονα εντός έχει αυστηρότατο όριο και οι φωτογραφίες κανονικά απαγορεύονται διά ροπάλου (με τα νέα συστήματα εγκαταστάθηκε και κάμερα που θα ελέγχει των αριθμό των παρόντων).

Τα LED που εγκαταστάθηκαν έχουν τρία επίπεδα φωτισμού: Το χαμηλότερο θα χρησιμοποιείται όταν η Καπέλα Σιστίνα είναι άδεια, το μεσαίο όταν υπάρχουν επισκέπτες και το ισχυρότερο στις επίσημες παπικές τελετές.

Η διακόσμηση της Καπέλα Σιστίνα έγινε μεταξύ 1508 και 1512 (η Δημιουργία στην οροφή) και μεταξύ 1536 και 1541 (η Δευτέρα Παρουσία πίσω από την Αγία Τράπεζα). Η τελευταία μεγάλη συντήρηση των έργων ολοκληρώθηκε το 1994.

Πηγήhttp://news.in.gr/culture/article/?aid=1231359561

The Led Company Logo

© 2014 theledcompany

Επικοινωνία

Ακολουθήστε μας στο: